VAD ÄR PROCESSEN FÖR ATT SKAPA 3D-LJUD? ALLT DU BÖR VETA

Ljudexperter är medvetna om en unik drivkraft bakom skapandet av 3D-ljud. För att uppnå 3D-effekten samlas många tester och referenser. Den mest avgörande mekanismen är att ge det nödvändiga meddelandet till hjärnan. Du kan höra musik som spelas i närheten. Den ultimata ingrediensen för den utvecklande 3D-illusionen är stickningarna i kombination med ljudvågor. Enkelt uttryckt är målet med att göra sådant ljud att undersöka de virtuella placeringarna av ljudvågor överallt i det tredimensionella rummet. För lyssnaren kan detta vara runt, både över och under!

Vad exakt innebär 3D-ljud?

Bearbetningen av 3D-ljud består av några faser, varav den första är att mixa musiken för att ge den det utrymme den kräver. En efterföljande 3D-plats byggs sedan för att replikera fakta om naturliga ljud runt dig. Som ett resultat bildar faltningen eller ansamlingen av ljudvågor den nödvändiga funktionen i ditt huvud. Övergången av dessa små vågor genom den inre hörselgången, föra vågorna och deras budskap direkt till hjärnan, är verkligen fascinerande. Följande är de primära målen för 3D-ljudproduktion.

Vad är egentligen syftet med 3D-ljud?

Användningen av 3D-ljud är helt oavsiktlig. Den bevarar fördelarna med naturliga ljud samtidigt som den innehåller ytterligare effekter. Som ett resultat, när du först hör sådana ljud, reagerar dina hörselnerver snabbt och dechiffrerar platsen. Hjärnan hör sedan, förstår och låter dig uppleva identiska förnimmelser. Ingen högtalare producerar dock 3D-ljud samtidigt, och det skiljer sig i en mindre ram som är olika!

Hur får uppslukande ljud dig att känna dig bekväm?

Många unika element för 3D-ljud och uppslukande musik och ljud förtjänar ett kort omnämnande. Förutom den kreativitet som är involverad i att skapa dessa ljud, läggs mycket tid och arbete på att utveckla musikspecifikationerna. Som ett resultat är det här några av de ytterligare aspekterna av dessa ljud som har efterfrågats:

  • Nyckelaspekten som utmärker detta ljud är högkvalitativ och mångsidig musik.
  • Det finns en uppsjö av genrer som har anpassat sig till detta nya sound. 3D-ljud kan hittas i olika genrer, från jazz till romantisk musik.
  • Det grundläggande målet med att göra musik är att lyfta sinnet och hjärtat. Den här musikens bedövande känsla är mycket uppskattad, och den är ganska potent och tar bort all spänning. Ryggraden i uppslukande musik är den teatrala utställningen av musik, med stöd av filmiska handlingar.
  • Den harmoniska effekten av elektronisk 3D-musik är kraftfull och häpnadsväckande. Omständigheten ger alla aspekter för människor att njuta av!

Som ett resultat kan den här inställningen hittas i Nick Caves 3D-ljudbok “The Death of Bunny Munro.” Dessutom är Imogen Heaps senaste låt, “Propeller Seeds”, också 3D.