Sökandet efter musik som du gillar det, eller ska jag säga att jag gillar det har ofta varit en händelselös och ofta nedslående uppgift. Eftersom jag är säker på att många av er som läser detta nu håller med. Tillåt mig att definiera “musik som du vill”.

Detta gäller musik som föryngrar dig, som gör att du kan se den ljusare sidan av saker eller situationer (det ljuset i slutet av tunneln). Det här är saker som förändrar stämningar (från dåligt till gott eller vice vers), som kan göra en oöverstiglig uppgift överstiglig. Musik är djupt känslomässig, musik är medkännande och musik komplimangerar våra liv.

Har du någonsin funnit dig själv knacka på din hand eller fot till en okänd melodi eller beat, men då insåg du att du gjorde det och fortsatte att trycka på samma sak. Under de sällsynta tillfällen när vi hör ett musikstycke som vi gillar och inte har hört förut, och du undrar vad namnet är på just det stycket och eller artist/artisters namn eller album.

Detta kan vara en svår uppgift beroende på i vilket medium den nya sångmusiken passerade genom öronhålan. Om det var radion (airwaves, Internet eller på annat sätt), i en förbipasserande bil, restaurang, lounge, gym, etc … Etc. Det finns så många sätt du kan lyckas med bra ny musik, eller helt enkelt ny musik för dig. Ärligt talat om du inte har hört det innan det är nytt för dig. Precis som en ny begagnad bil är ny för dig, du älskar den precis likadant.

Tja … låt oss diskutera denna process, och också ta bort dum tur från ekvationen. Ärligt talat, hur ofta snubblar du över fantastisk musik du absolut älskar under dina dagliga resor. Om du inte bor i en studentbostad eller ofta på klubbar och happy hours varje dag (“ahhhh de goda dagarna”) har de flesta inte den tiden. Även om det finns några av oss som har lyxen att arbeta i underhållningsindustrin, eller har jobb med bra scheman som ger mycket fritid.

Tyvärr har vi andra begränsad tid och måttligt eller ett stort ansvar. Så att hitta ny musik kan behöva vara lite mer avsiktligt och avsiktligt avsett. Med andra ord ett enkelt och bekvämt sätt att hitta ny låtmusik ofta!

Som du vet är det mesta av den nya musiken du hör på mainstream -radio mindre än tilltalande. Sedan spelas samma oattraktiva låtar upprepade gånger. Om du råkar höra en låt av en artist du gillar, spelas den så många gånger att du tappar intresset. Jag undrar ofta när allt detta upprepade affärer pågår, hur blir en ny bra artist till och med introducerad? Jag kallar detta radioslingan.

Så här är några sätt du kan skaffa bra New Song Music. Musikbloggar, sociala musiksajter och musikportalsajter som identifierar liknande artister efter genre eller kategori baserat på dina nuvarande favoriter.

Musikbloggar …

Annars känd som Mp3 -bloggar, som låter dig ladda ner ny musik. När du har laddat ner spåret är det bara att lyssna och ge din åsikt (din åsikt krävs inte); det fina med det här mediet är att det ger dig tillgång till säkra musiknedladdningar gratis. Artisterna som vanligtvis är nya okända, mindre kända eller underjordiska.

Tillsammans med musiknedladdningen kommer ett blogginlägg att följa med filen som ger dig lite bakgrund och bioinformation om artisten. I de flesta fall kommer du att kunna se hur andra har betygsatt det, beroende på hur nytt det är. Detta kan vara en bra indikator på om det är värt din tid att ens engagera dina öron eller inte.

MP3 -nedladdningarna tillhandahålls av skivbolag och reklamföretag, så det är därför musiken är laglig och gratis för distribution. De flesta kommer från artisterna som själva  marknadsför musik  , så det är ett bra sätt att hitta några verkliga musikskatter.

Några av de musikbloggar jag gillar är  One Track Mind och  The Hype Machine , så kolla in dem. Kom ihåg att din åsikt uppmuntras starkt; så kan sajterna förse dig med ny musik varje dag. Så kom ihåg att rösta/betygsätta de låtar du gillar och de du inte gör det tar bara sekunder. I ett försök att ge tillbaka när vi kan, här är en möjlighet att göra just det.

Sociala musikplatser …

Dessa musikaliska gemenskaper ger lyssnaren makt, den sittande oberoende artisten/artisterna överlämnar där musikaliska verk till samhällen för granskning. Lyssnarna, i vissa fall som snart blir fans, rekommenderar musiken de gillar till andra i samhället. Fördelen med denna typ av sociala kretsar är att du kan se vad andra musiklyssnare har gillat med en blick. Således lägga till din egen musikaliska Internet jukebox.

Mina favoritwebbplatser för social musik är  The Sixty One och  Our Stage .

Musikportalsajter …

Huvudfokus för de flesta av dessa webbplatser är att marknadsföra osignerade artister och låta deras musik höras och fånga en bas att förvärvas. Den nya musiken som finns här är ofta unik och original, så lyssna noga. Utgångspunkten är att lyssnare ska investera i de artister de verkligen gillar. När artisten når sitt budgetmål kommer de att kunna spela in ett album professionellt. Detta ger artisten möjlighet att skapa sina egna affärer med skivbolag, som de vill. Utan de begränsningar som görs när framsteg för inspelning och marknadsföring görs. Detta gör i sin tur att artisten/artisterna kan behålla kreativ kontroll och behålla musikaliskt budskap med riktning. Fri från skivbolagets huvudströmbegränsningar. I huvudsak får du höra nya musiklåtar innan de går till main stream, och innan de toppar musiklistan.

Kolla in  Sella -bandet  och  Africa Unsigned , fantastiska outnyttjade resurser.

Det finns bokstavligen dussintals sätt att hitta ny musik …

Det finns så många sätt att upptäcka ny musik som jag precis har beskrivit bara en handfull här. Så ta dina egna initiativ för att upptäcka ny musik och dela med andra så ofta och så ofta du kan.

Khari Harrigan är en långvarig musikkännare och DJ som specialiserat sig på musik som tål tidstestet. Musik med hjärta, som aldrig går av mode, är hans uppdrag, och han har accepterat det!