Bästa musikdatorn 2022

Du behöver inte gå till en musikstudio för att spela in musik. Istället kan du göra det hemma. En typisk bärbar eller stationär dator räcker, men om musikfilerna blir mer omfattande behöver du en musikdator. En musikdator som kan ladda ner filer snabbt och effektivt kommer att spara tid och hjälpa dig att spara mycket pengar. Då kan du fokusera på det som är viktigt – att skapa musik!
Nedan finns en tabell som listar de 20 bästa musikdatorerna under 2022. Innan du bestämmer dig för vilken musikdator du ska köpa, här är några saker att tänka på. Här är några detaljer om datorerna på den här listan.

Vilket program vill du gå in i?

Detta är det viktigaste du bör veta. Vilken DAW (Digital Audio Workstation) ska du använda och vilket operativsystem är kompatibelt? Du kan till exempel inte använda Apples musikprogram Logic, Pro X, på en Windows-maskin.

Generellt kan man säga att Windows är mer kompatibelt med program än Apples macOS.

DAWs rekommenderar ofta vad en dator behöver innehålla för att fungera med sitt program. För att säkerställa att allt fungerar smidigt, se till att du är bekant med programmet du planerar att använda.

SSD över HDD

Det är viktigt att ha tillräckligt med lagringsutrymme för att säkerställa att du inte raderar filer du inte vill ha. Det är inte roligt att radera filer för att göra plats åt nya. Du behöver ha mycket lagringsutrymme för att undvika detta. Det skulle hjälpa om du siktade på minst 512 GB. Det skulle dock hjälpa om du strävar efter mer än så.

SSD är snabbare än hårddisk och erbjuder mer lagringsutrymme, men SSD-lagringsdiskar är bättre. SSD är snabbare än HDD, och du kommer att vara glad att du valde SSD framför HDD på lång sikt. En SSD kommer att spara tid, med tanke på hur många filer som måste överföras och laddas ner för musikproduktion.

Processorn

Du kanske har kontrollerat mängden processorkraft din dator har tillgänglig för musikproduktion. Du kanske märker att denna procentandel är hög och att din processor arbetar med höga hastigheter. Det är viktigt att ha en kraftfull processor för att förhindra att fördröjningar inträffar och för att program ska hänga sig när de minst önskas.

Musikproduktion ställer stora krav på processorns förmåga att utföra beräkningar. Det är värt att spendera lite mer på en processor.

Hur mycket RAM krävs för musikproduktion?

RAM lagrar tillfällig information som processorn snabbt kan komma åt. Det finns även data från ljudspår och information från plugins.

Musikdatorer behöver vanligtvis 8-16GB. Hur mycket lagring som krävs beror på antalet ljudspår och om du använder samplingar eller effekter.

Bästa musikdatorn 2022

När jag sammanställde listan över bästa musikdatorer 2022 fokuserade jag på priset, kundrecensioner och egenskaperna för varje komponent.

1. Komplettera Workstation – R – Bästa musikdator 2022

AMD Ryzen 7 5800X
500 GB SSD
Detta mångsidiga verktyg kan användas för mycket mer än bara musikproduktion.
Complete Workstation: R är den bästa musikdatorn 2022. Denna dator är en utmärkt dator för musikproduktion och en fantastisk dator för kreativt skapande. Den här datorn kan redigera foton och videor och utföra andra kreativa uppgifter.

Stark AMD Ryzen 7 5800X-processor. Standardmodellen kommer med en 500GB SSD. Om du har pengarna kan det vara värt att anpassa din dator och uppgradera den till 1 TB SSD.

Den här datorn är idealisk för alla som älskar att skapa musik eller vill vara kreativa.

2. Apple Macbook Pro 16” M1 Pro – Bästa bärbara datorn för musikproduktion 2022

10-kärnig processor
512 GB SSD
16,2-tums skärm

Apple Macbook Pro 16” M1 Pro är den bästa bärbara datorn för att producera musik 2022.

Apple-processorn M1 Pro har alla 10 kärnor. Denna processor är perfekt för att förhindra fördröjning medan du använder programmet. Den här datorn är idealisk om du använder Apples musikproduktionsprogram Logic.

En bärbar dator med 512 GB SSD kommer att klara sig, och de flesta kommer att vara nöjda.

Denna Mac är precis som alla Mac-datorer. Den är enkel att använda och användarvänlig.